Donderdag 20 juni bereikten we een mooie mijlpaal in het nieuwbouwproject Land van Anna. De bouw van 43 sociale huurwoningen van Leystromen bereikte het hoogste punt. Dit werd samen met de gemeente Goirle, Leystromen en bouwbedrijf Huybregts Relou gevierd.

Het was een gezellige drukte op de bouwplaats. Na de opening door Pascal Bonet, projectontwikkelaar Leystromen, volgde een kort woordje van wethouder Liselotte Franssen en Nicole Jansen, manager Vastgoed Leystromen. Daarna hesen zij, onder begeleiding van de aannemer, een betonnen dakplaat van de liftschacht naar het hoogste punt van het appartementengebouw. “Een mooie mijlpaal voor dit prachtig groene, klimaatadaptieve en ruim opgezette project”, geeft wethouder Franssen aan. “Het kan niet anders dan dat de toekomstige bewoners hier op deze historische locatie in Goirle met veel plezier wonen straks. Voor de bouwers is de woonwijk Land van Anna, met alle details en vakwerk aan de woningen, een mooi project om aan te werken”.

We kunnen niet wachten om deze woningen te gaan verhuren

Medio 2021 werd gestart met de ontwikkeling van de 43 sociale huurwoningen. In december 2023 werd de eerste paal geslagen van de 27 sociale huurappartementen en de 16 beneden- en bovenwoningen. Nicole Jansen is enthousiast over dit project: “Leystromen kan niet wachten om deze 43 woningen te gaan verhuren. Er is gekozen voor veel diversiteit in woningen qua type, aantal slaapkamers en huurprijs. Zo kunnen zoveel verschillende mensen op deze prachtige plek hun nieuwe thuis vinden”. Als alles volgens planning verloopt worden de woningen eind van dit jaar en begin volgend jaar opgeleverd.

De 27 huurappartementen

Aan het Havepplein komt een gebouw van 4 bouwlagen. Hierin komen de 27 appartementen met lift. De woningen hebben een woonoppervlakte van 55 m2 (1 slaapkamer), 66 m2 (1 of 2 slaapkamers) of 76 m2 (2 slaapkamers). Meer informatie is te vinden op

www.leystromen.nl/ik-zoek/nieuwbouwwoning/land-van-anna-huurappartementen

16 beneden- en bovenwoningen

Aan de Bergstraat komen 16 beneden- en bovenwoningen van circa 68 m2 met twee slaapkamers. De benedenwoningen hebben een tuintje. De bovenwoningen hebben een balkon en zijn bereikbaar via een gezamenlijke trap per twee woningen. Meer informatie is te vinden op

https://www.leystromen.nl/ik-zoek/nieuwbouwwoning/land-van-anna-beneden-en-bovenwoningen/

Over Land van Anna

Land van Anna komt op een bijzondere plek in Goirle, waar textielfabriek HAVEP gevestigd was. De nieuwbouwwijk grenst aan het prachtige Beekdal en Landgoed Gorp en Roovert. De beek de Nieuwe Leij meandert langs de woningen in drie deelgebieden: Aan de Leij, In de Velden en Rondom de Fabriek. Elk gebied krijgt een eigen identiteit in zowel landschap, sfeer als architectuur. Land van Anna bestaat uit totaal 167 woningen, verdeeld over 108 koopwoningen van VOF Wilma-CRA Goirle, 43 sociale huurwoningen en 16 vrije sector huurwoningen.

Kijk voor meer informatie op www.landvananna.nl.