Het is weer zover! Ook deze zomervakantie komt kabouter Pluismuis kamperen met zijn tentje in de Naturentuin. Samen met bosvriendjes, dit jaar zijn het een groene en een bonte specht. In de Naturentuin op Nieuwkerk 2a in Goirle is 6 weken lang een speurtocht te doen met opdrachten over de spechten. Leuk voor kinderen van 3 tot 9 jaar en iedereen die van kabouters houdt. In de Naturentuin is van alles te beleven en dat is maar goed ook want Pluismuis is er niet altijd bij. Hij gaat vaak op stap want heeft tenslotte vakantie.

De Naturentuin in de zomer

De speurtocht leidt ook langs het kampeerveldje met tentje en kaboutermuseumpje. Er zijn in de tuin allerlei mooie bloemen en interessante beestjes. De Naturentuin staat bekend om zijn grote soortenrijkdom van meer dan 1100 wilde soorten en vaak zijn er bijzondere dieren van dichtbij te bewonderen. Ondertussen doet jong en oud inspiratie op om zelf meer natuur in eigen tuin te creƫren. In de Naturentuin wordt gewerkt zonder gif of kunstmest en zonder water te geven. We werken samen met de natuur en op deze manier krijg je een grote diversiteit aan planten en dus ook dieren. Er zijn ecologische planten te koop. Er is een rolstoelpad en -toilet en veel bankjes waardoor de natuurlijke tuin voor iedereen toegankelijk is.

De speurtocht in de Naturentuin is er van zondagmiddag 7 juli tot en met zondagmiddag 18 augustus op elke donderdag- en zondagmiddag en soms op woensdagmiddag.

Kijk voor meer informatie op:

www.naturentuingoirle.nl