Dit najaar vieren we dat Riel tachtig jaar geleden bevrijd is. De heemkundekring Carel de Roy van Alphen en Riel wil dat samen met jullie herdenken.

Daartoe organiseren we dit najaar een expositie met uniek materiaal uit het archief van Ton van Gool en andere objecten. Ook willen we herinneringen van dorpsgenoten onder ogen brengen.

In het verleden zijn de oorlogsslachtoffers van Alphen en Riel gepubliceerd in een mooi boekwerk. Dit keer is onze ambitie om een overzicht van Riel in de Tweede Wereldoorlog in boekvorm uit te geven. We zijn al vergevorderd en hebben verschillende verhalen en foto’s mogen ontvangen. Het zou mooi zijn om een zo volledig mogelijk overzicht te publiceren.

We hopen op uw hulp om de herinneringen uit uw familie (al is het van horen zeggen via ouders), fotomateriaal of objecten gerelateerd aan Riel rond de Tweede Wereldoorlog met ons en de huidige en toekomstige generaties in onze gemeenschap te delen. Of misschien heeft u een tip wie u denkt ons nog informatie kan geven.

Stuurt u een mailtje naar

info.carelderoy@gmail of belt u met 06 2511 1080.

www.rielserfgoed.nl