Op maandagavond 24 juni heeft harmonie St. Cecilia uit Gilze een zomeravondconcert verzorgd in samenwerking met Sambabando en slagwerkgroep “We slaon deur”. Daarmee werd de traditie van de Rielse Harmonie, die samengegaan is met Gilze, voortgezet. Ook Meezingkoor Vrij en Blij was uitgenodigd om een gedeelte van de avond te verzorgen. Het concert, als afsluiting van het muzikale seizoen en begin van de vakantie, vond dit jaar niet plaats op het Dorpsplein, maar kreeg podium bij Boer Jos/ Camping Van ’t Zandeind. Een goede plek om alvast in vakantiestemming te komen.

Het was een mooi, afwisselend programma wat het enthousiaste publiek voorgeschoteld kreeg. Sommigen voelden zich uiteindelijk zelfs uitgenodigd tot de polonaise. Mede door het goede weer kijken we terug op een geslaagde avond.

Een week later, op maandagavond 1 juli, hebben we ook Gilze getrakteerd op een mooi concert, op het plein van Verzorgingscentrum St. Franciscus. Het lijkt een mooie traditie te worden! Om 19.00 uur heette waarnemend voorzitter Bas Vermeulen alle bezoekers welkom. Veel bewoners van het centrum zaten klaar om te genieten en ook aardig wat “niet-bewoners” kwamen luisteren. Er trokken wat donkere wolken voorbij, maar het bleef droog en tegen 20.00 uur kon, gelet op het daverende applaus, vastgesteld worden dat iedereen volop had genoten van het gevarieerde programma.

Nadat alle slagwerk weer netjes naar De Schakel was teruggebracht en in de instrumentenkast was opgeborgen, konden de muzikanten nog gezellig napraten, onder het genot van een drankje en een hapje, waarna de vakantie kon beginnen.

Kon. Harmonie St. Cecilia wenst alle inwoners van onze gemeente een zonnige vakantie. Binnenkort melden wij ons weer, want er staat het nodige op het programma voor het komende seizoen.