Afgelopen donderdag 28 december 2023 via de fixi-app een melding naar de Gemeente Goirle i.v.m. het naast de ondergrondse container in de Kalverstraat gedeponeerde restvuilzakken. Op vrijdagmorgen keurig alles opgeruimd en leeggehaald door BAT.

Volgende melding fixi-app donderdag 4 januari 2024, PMD ondergrondse container zit ook vol met wederom zakken ernaast. Telefonisch contact gehad met de Gemeente, deze zou contact opnemen met BAT om e.e.a. te legen en op te ruimen. Ook netjes weer gebeurd.

En dan op vrijdag 5 januari zakt toch echt mijn broek af. Wederom fixi-app melding gemaakt maar nu voor de restvuilcontainer. Heb zelfs illegale vuilstorters (2 dames) gevraagd om hun zooi ergens anders af te storten omdat wij al genoeg ongedierte rondom het complex hebben. Er wordt schaapachtig gekeken en met ’n smalende glimlach rijden ze met hun Kia Niro (kenteken bij mij bekend) weg.

U begrijpt natuurlijk allemaal dat er op het gemeentehuis op vrijdagmiddag niemand thuis geeft dus conclusie, de zakken blijven liggen tot na het weekeinde alleen met dit verschil dat de hoop steeds groter wordt en het ongedierte hierin steeds meer.

Mijn vraag aan de gemeente Goirle is kort maar krachtig. Welke ambtenar(en) zijn ervoor verantwoordelijk dat ’n aantal maanden geleden 2 ondergrondse containers ( toevallig die achter het gemeentehuis) zijn opgedoekt en de containers aan de Kalverstraat en Muldersweg zijn vernieuwd want die kunnen w.m.b. terug naar school.

Hetzelfde aantal afstortpassen uitgeven aan de bewoners die van 6 afstortplaatsen gebruik maakten en dan maar 4 afstortcontainers daarvoor terugplaatsen dat kan ieder mens op z’n vingers uittellen, dat is vragen om problemen.

Als dan ook nog het complex Bergvenne (Nieuwstraat/dr. Schaepmansstraat) ook hun PMD containers kwijtraken en die bewoners (redelijk op leeftijd) van de gemeente een brief krijgen dat zij ook voortaan bij de Kalverstraat/Muldersweg moeten gaan afstorten dan worden de problemen uiteraard nog groter.

Dan komt er nieuwbouw, hoek Kalverstraat/Tilburgseweg en die moeten ook ondergronds gaan afstorten. Chaos straks compleet.

Gemeente doe hier op korte termijn iets aan want op deze manier krijgt de Hovel (jullie paradepaardje) nog meer bruine (langstaartige) bezoekers dan nu reeds het geval is.

Iedereen met een beetje gezond verstand kan op zijn/haar vingers uittellen dat de bewoners die ondergronds moeten afstorten nog steeds dezelfde hoeveelheid restvuil en steeds meer PMD (we scheiden het afval goed) in minder containers moeten afstorten en dat gaat dus fout.

Conclusie; of snel meer afstortcontainers plaatsen of het contract met BAT aanpassen om zodoende meer legingen te krijgen.

Als bewoner van ’n appartement boven de Hovel ben ik bezorgd dat wij straks de dupe worden van de minimale afspraken afval verwijdering tussen Gemeente Goirle en BAT.

Groet van een bezorgde bewoner,

René van de Braak

Kalverstraat 29-12