De synchroonzwemsters van De Dokkelaers uit Hilvarenbeek hadden een druk weekend voor de boeg met niet één, maar twee wedstrijden. Zaterdag reisde een gedeelte van de zwemsters af naar Zwolle voor een extra wedstrijd. De Goirlese Zoë Adams en haar teamgenoot Femke Jansen wisten beiden met hun figuren de jury te overtuigen en een puntentotaal te behalen dat voldoende was om het Age I diploma in ontvangst te nemen. Met het behalen van het Age I diploma, behaalden Zoë en Femke ook een eerste limiet. Hiervan heeft elke zwemster er twee nodig om deel te mogen nemen aan de Synchrobeat, de Nederlandse kampioenschappen onder de 12 en onder de 15 jaar.

Zondag was het tijd voor alle synchroonzwemsters van De Dokkelaers om in actie te komen in Helmond. Ditmaal lieten zowel Zoë Adams als de Goirlese Janne van Roessel hun figuren zien aan de jury. Ook op zondag wist Zoë voldoende punten te behalen voor een limiet. Met het behalen van dit tweede limiet, heeft zij zich dan ook geplaatst voor deelname aan de Synchrobeat. Ook haar teamgenoot Ky-Mara van den Bosch behaalde zondag een tweede limiet. Daarnaast plaatsten teamgenoten Ize van Gestel en Liselot Hagoort zich eerder al voor deelname aan deze wedstrijd, waardoor zij als ploeg kunnen deelnemen. Dit zal voor De Dokkelaers dan ook de eerste keer sinds bijna 10 jaar zijn dat zij in de vorm van een ploeg uitkomen op de Synchrobeat.

De Dokkelaers wisten niet alleen diploma’s en limieten te behalen afgelopen weekend. Op zondag namen zij namelijk ook alle kleuren medailles mee naar huis. In de leeftijdscategorie Age I (12 jaar en jonger) was de gouden medaille voor Ize van Gestel en de zilveren medaille voor Liselot Hagoort. In de leeftijdscategorie Junioren (15 tot 18 jaar) ging Isa van Opstal er met de bronzen medaille vandoor.

Inspiratiebron

De inspiratiebron van de zwemsters? Dat zijn uiteraard de Goirlese zusjes Noortje en Bregje de Brouwer. Zij kwamen afgelopen dagen in actie op het WK in Doha. De training van De Dokkelaers moest vrijdagavond dan ook even onderbroken worden om de zusjes de Brouwer aan te moedigen. De jonge pupillen konden daarna dan ook geïnspireerd hun training weer konden vervolgen.