Blaaskapel Tsmoesje trad op zaterdag weer op in ons gemeentehuis als “opwèrremgroep” bij de sfeervolle sleuteloverdracht (foto). Twee dingen vielen op:

1 Op de dag dat een stel bioclowns verkondigde, dat paarden niet meer op een carrousel mogen staan, kreeg burgemeester Van Stappershoef een “porseleinen pony” in zijn tuin!

2 Met Prins Marc d’n irste werd gestecheld over een vergunningsboete daarvoor van € 1111,11.

Maar Tsmoesje was het meest onder de indruk van de boodschap van beiden: “Wij zijn trots op ons Goirle” en “Saome oew èège blèève”. De daad bij deze woorden voegend, zijn we daarom aansluitend aan de overdracht naar de Noodopvang het Missiehuis in Goirle getogen voor een optreden! We werden door de bewoners hartelijk ontvangen. In het begin was men wat schuchter, maar het jongste meisje stond al bij de deur blokfluit te blazen!!! Al rap zat iedereen met onze carnavalsmuziek mee te zwaaien, te klappen en soms te zingen! Het werd al gauw een dolle boel, waarbij volwassenen en kinderen tussen ons op de foto wilden. De jongste kreeg de onderscheiding van het Tsmoesje; de andere kinderen later een Tsmoesjebutton (foto) : blij en trots!

Uit respect speelden we wel “Dan gaan de lichten aan” (voor een goede toekomst), maar niet “Kleine Café” (er wordt daar geen alcohol geschonken).

We hebben afgesproken, dat we weer gauw terugkomen, als de gemeenteraad deze maand het contract voor de opvang verlengd!

Tsmoesje