Op zaterdag 9 maart 2024 is van 10.30 – 11.30 uur de officiële aftrap van de Sociale Sportschool in Goirle. De Sociale Sportschool brengt senioren en jonge sporters samen in bootcamps. De oefeningen zijn voor de jonge sporters fysiek uitdagend. Ze worden aangemoedigd en ondersteund door de ouderen die naar vermogen gelijktijdig hun eigen lichte oefeningen doen. Wethouder Pernell Criens van de Gemeente Goirle opent de eerste gezamenlijke bootcamp op 9 maart op de locatie Thebe Guldenakker, Wittendijk 2 in Goirle. Wil je een serieuze work-out, en ben je een sporter met een sociaal hart? Geef je dan op via de agenda op de website www.socialesportschool.nl

Alle data, tijden en startlocaties staan op de website. Deelname aan de bootcamps is gratis. Senioren die willen deelnemen kunnen zich aanmelden via zorgorganisatie Thebe:

guldenakker.welzijn@thebe.nl of bij de receptie van Guldenakker.

Op sportieve wijze wordt eenzaamheid bestreden

Het idee voor de bootcamps is bedacht door social designers Sjaak Langenberg & Rosé de Beer. Senioren komen weer buiten, zijn deelgenoot van een sociale activiteit met jonge mensen en leven daardoor zichtbaar op. Op sportieve wijze wordt eenzaamheid bestreden. De activiteit is geschikt voor alle senioren ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie. Zowel voor ouderen die in een woonzorgcentrum wonen als zelfstandig in de wijk. De lichte oefeningen zijn zo bedacht dat iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen. Bent u afhankelijk van een rolstoel of rollator? Geen probleem! Meedoen voor de gezelligheid en de jonge sporters aanmoedigen mag ook! De oefeningen zijn voor de jonge sporters fysiek uitdagend. Je combineert een serieuze work-out met een mooie sociale activiteit voor senioren. In dezelfde tijd waarin je aan je conditie werkt lever je ook een maatschappelijke bijdrage. Feel good gegarandeerd! Ook mantelzorgers en kleinkinderen zijn welkom. Zij kunnen met pa of ma, oma of opa op bootcamp gaan.

Bootcamps in Goirle in 2024

Zorgorganisatie Thebe en Thebe Extra namen het initiatief om de Sociale Sportschool naar Goirle te halen na goede ervaringen die zij met de bootcamps voor jong en oud hebben opgedaan op de locatie Thebe Aenaes in Breda. De bootcamp op 9 maart is de eerste in een serie van twaalf Sociale Sportschool bootcamps in Goirle in 2024. De bootcamps vinden plaats vanuit verschillende startlocaties: woonzorgcentrum Thebe Guldenakker, woonzorgcentrum Thebe Elisabeth, Sociale Cultureel Centrum De Deel, Sociaal Cultureel Centrum De Wildacker en Jongerencentrum Mainframe. Door de betrokkenheid van verschillende maatschappelijke organisaties wordt het initiatief breed gedragen.

De Sociale Sportschool wordt in Goirle ondersteund door Gemeente Goirle. Als landelijk platform wordt de Sociale Sportschool financieel ondersteund door de Provincie Noord-Brabant, het Brabant Sport Fonds, het Agis Innovatiefonds en het Vriendenloterijfonds.