Afgelopen zaterdag stond de synchroonzwemsters van De Dokkelaers een leuke verrassing te wachten. Terwijl zij druk aan het trainen waren, kwamen onverwachts hun grote voorbeelden binnen lopen: oud-Dokkelaers Noortje en Bregje de Brouwer. Het synchroonzwemduo behaalde begin februari een historische zilveren medaille op het WK in Doha én een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs.

Nooit eerder behaalde Nederland met synchroonzwemmen een WK medaille. Ondanks het drukke schema van de tweeling, hadden zij een plekje vrij kunnen maken om langs te komen bij de club waar het voor hen allemaal begon. De synchroonzwemsters van De Dokkelaers hebben Noortje en Bregje op de voet gevolgd tijdens het WK in Doha, maar dit keer werden de rollen omgedraaid. Alle zwemsters mochten hun uitvoering aan Noortje en Bregje laten zien. Nadat alle uitvoeringen aan bod waren gekomen, hadden ook Noortje en Bregje nog iets om te laten zien. Zij kwamen namelijk hun historische medailles aan de zwemsters laten zien. Er was tijd voor handtekeningen en foto’s en als kers op de taart kregen de zwemsters de medailles zelfs omgehangen. Dat smaakt uiteraard naar meer, dus de synchroonzwemsters van De Dokkelaers gaan komende tijd weer hard aan de slag met trainen. In maart en april staan namelijk de regiokampioenschappen op het programma en wie weet krijgen de synchroonzwemsters van De Dokkelaers dan ook mooie medailles omgehangen.

Wil jij ook zo’n ster in synchroonzwemmen worden zoals Noortje en Bregje? Doe dan mee met de lessen van het Synchro Sterren Diploma op 18, 23 en 25 maart. Je gaat oefenen met kunstjes in het water en zwemmen op muziek. De 3e les krijg je een mooi glitterbadpak aan en mag je je kunsten laten zien aan de papa’s en mama’s. Opgeven kan door te mailen naar synchroonzwemmen@dokkelaers.nl. Zien we jou in maart ook stralen als een échte Synchro Ster?