Als jij mocht kiezen tussen een koffer met €10 miljard of een koffer met gezondheid, welke zou je kiezen? En met wie trek jij het meeste op in je leven: juist, met je klasgenoten breng je gauw 30 uur in de week door, dus wees een beetje lief voor elkaar!

Deze levensvragen speelden speels door de basketbalclinics van Henk Pieterse (oud basketball international die vroeger zelf ook gepest werd) met als rode draad: pesten is niet leuk en probeer niet de aandacht te trekken maar doe gezellig mee.

Inmiddels worden deze clinics al enkele jaren gegeven in het kader van het project Be a STAR, waarbij de letters staan voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. Dit project wordt door basketbalvereniging Biks Shots met enthousiasme gedragen en ondersteund door maatschappelijke partners/sponsoren zoals de scholen, de gemeentes. de Rabobank, Annetje van Puijenbroek stichting en The Rent Company.

Ooit begonnen op enkele scholen in Hilvarenbeek, is het inmiddels uitgegroeid naar Goirle en Oisterwijk. De scholen krijgen jaarlijks de kans om mee te doen. Inmiddels hebben een 14-tal scholen hiervan gebruik gemaakt, met ook dit jaar weer vele honderden leerlingen. Doet de school van jou of jouw kinderen nog niet mee? En zou je dat wel graag willen? Geef dit dan door aan Basketballvereniging Biks Shots. Na deze unieke clinic wordt in een gymles het STAR-principe verder uitgewerkt door trainers van de basketbalvereniging Biks Shots. Uiteindelijk komt alles samen in een schoolbasketbaltournooi, dit jaar op 2e paasdag oftewel 1 april, (en dat is geen grap) in de Roodloop in Hilvarenbeek. Voor kinderen die een keer vrijblijvend willen ervaren hoe leuk basketball is, of die zich willen voorbereiden op het scholenbasketballtoernooi is er de mogelijkheid elke donderdagavond te oefenen bij de Basketball’sCool in de Frankenhal van 18.30 tot 19.30. Meer info en aanmelden kan via Sjors Sportief of via de site van Biks Shots.