In 1974 werd er in de oude kleedruimte van de plaatselijke voetbal in de Liefkenshoek in Riel druk overlegd. Nee, de discussies gingen helemaal niet over het voetbal. Louis Ko-nings, nog steeds lid en Wim Opsteeg, waren de initiatiefnemers en vooral animators van een nieuw op te richten tennisvereniging in de toenmalige nieuwe Rielse wijk.

Samen met een aantal buurtbewoners en een positief bestemmingsplan, verliep alles heel vlot. Twee hardcourt banen en een flinke wachtlijst vol ambitieuze kandidaat-tennissers was het resultaat. Voorzitter Bianca van Iersel is trots op deze mooie vereniging. “Inmid-dels hebben we zes prachtige gravelbanen, die perfect worden onderhouden door groundsman Willeke van Weert. “En” vervolgt Bianca, “samen met heel veel vrijwilligers, sponsors, betrokken leden en een fijn bestuur heeft onze club regionaal een prima naam opgebouwd. Ook hebben we aardig wat landelijke tennistalenten voortgebracht, zoals Ar-manda Hopmans, Willem Hornikx en het aanstormend Riels talent Pepijn Bastiaansen. Goed te weten dat dit drietal tezamen met Rielenaar Johan Vekemans voormalig proftennisser dit jubileumseizoen een sensationele demowedstrijd bij TV Riel zal spelen.

Een lidmaatschap met 50 euro korting

Tennisvereniging Riel is een leuke, gezellige club waar je heerlijk kunt tennissen tussen het groen! De club timmert flink aan de weg, samen met de nieuwe tennisschool Just Tennis. Mogelijk komen er op termijn ook enkele padelbanen bij. We hebben nu een aan-trekkelijk “verjaardagscadeau”, want nieuwe senior-tennisleden krijgen dit jaar €50 korting op een lidmaatschap. “Wil je van dat aanbod goed gebruik maken is het zinvol dit vóór 29 maart te doen, want dan ben je van harte welkom op het grandioze jubileumfeest”, laat Henk van Oirschot van de jubileumcommissie weten. Hopelijk tot ziens bij TV Riel!

Info: tvriel.nl