Afgelopen weken was het weer tijd voor de SynchroSterren lessen van het synchroonzwemmen van De Dokkelaers in Hilvarenbeek. Ook dit keer namen er weer enthousiastelingen deel, waaronder de Goirlese Jasmijn en Loïs, die kennis maakten met de sport.

Synchroonzwemmen is een combinatie van verschillende sporten zoals zwemmen, dansen en turnen. Het bewegen op muziek van het dansen, het lenige en de kunstjes van het turnen én dat terwijl je aan het zwemmen bent, maakt synchroonzwemmen zo uniek. De SynchroSterren hadden dus een flinke uitdaging voor de boeg. In drie lessen gingen zij aan de slag met alle verschillende aspecten van de sport. Ze leerden al verschillende kunstjes in het water, ook wel figuren genoemd, en gingen al aan de slag met zwemmen op muziek.

Vorige week was het dan zover: de laatste les, tijd dus om te stralen! De SynchroSterren kregen een echt glitterbadpak aan en mochten aan het publiek laten zien wat ze allemaal al hadden geleerd. Ze zwommen een stralende uitvoering op muziek en mochten daarna allemaal het SynchroSterrenDiploma in ontvangst nemen. Het was dus weer een zeer geslaagde reeks van de SynchroSterren lessen.