Al een aantal jaren organiseert basketbalvereniging Biks Shots in het voorjaar een toernooi voor de basisscholen. Het is de afsluiting van een drie-traps aanpak. In februari heeft Henk Pieterse, oud-international, op diverse scholen clinics gegeven met het thema ’Pest mij maar’. Deze kinderen maakten een maand later in de gymles kennis met basketbal en met de STAR-waarden: sportiviteit, teamwork, acceptatie en respect. Deze lessen worden gegeven door vrijwilligers van de basketbalvereniging Biks Shots in de gemeentes Goirle, Oisterwijk en Hilvarenbeek.

Op 2e Paasdag kregen de kinderen van de basisscholen de kans om in wedstrijdjes van 3 tegen 3 te laten zien hoe zij in hun vaardigheden gegroeid zijn. Niet alleen dribbelen, overgooien en scoren, maar ook de kinderen die nog weinig ervaring hadden, het plezier in deze balsport laten ervaren. Zo was er een team dat zo sportief was dat het de ander de kans gaf om te scoren, ook al moest er 10 x geschoten worden: het gejuich was uitbundig.

Bij de onderbouw kreeg het team van de Kleine Akkers de STAR-prijs, vooral ook omdat zij een ’mascotte’ hadden die onder het spel zijn kunsten vertoonde, zoals een koprol en alle lijnen van de sportvloer afliep.

Winnaar werd groep 6 van ’t Schrijverke, met op de tweede plaats groep 6 van Starrebos.

Bij de bovenbouw werd Starrebos uit Hilvarenbeek met Team Power eerste en won Den Bongerd met De Drie Musketiers de sportiviteitsprijs.

Zijn kinderen enthousiast of nieuwsgierig geworden: in de maand april ben je van 18.30- 19.30 uur van harte welkom in de Frankenhal in Goirle om te ervaren hoe leuk basketbal is. Meer info en aanmelden kan via Sjors Sportief.