Foto 136-053

De drie dames van de Mater Amabilischool op het park Leynse in Zoutelande, zijn achteraf toch nog bekend geworden. Mevr Mien Smits-Spieringhs en Dhr Leon van den Hout stuurden ons de volgende namen: 1= Nel van Rijswijk; 2= Juf van Dongen (directrice); 3= Ine van Goethem. Wij bedanken beiden voor hun oplossing.

Foto 108-286

Deze foto van de goudenbruiloft heeft één reactie opgeleverd en wel van Jef van Gils.

De foto was inderdaad gemaakt achter op de plaats waar voorheen de slagers Pijnenburg en Swolfs hun slagerij hadden. Vóór slager Pijnenburg was daar bakker Kees Spapens gevestigd, zoon van Wout Spapens en Johanna van Noort en gehuwd met Maria Thersia Snels, dochter van Adriaan Snels (Mozes). Het gouden paar is de broer van Mozes, Peter Snels gehuwd met Wilhelmina van Puijenbroek. Ze zijn in 1878 getrouwd, dus deze foto is gemaakt in 1928. Sjef heeft nog veel meer wetenswaardigheden vermeld. Hij noemt vele namen, maar helaas is er geen nummering vermeld. Wij verwerken zijn relaas wel in ons archief. Sjef bedankt voor je medewerking.

De nieuwe foto 106-927

Hierop staan de taxichauffeurs van taxi Walsmits. Wie zijn deze chauffeurs en ter welke gelegenheid is deze foto gemaakt? Wanneer is het taxibedrijf begonnen en wanneer overgegaan in een ander taxibedrijf? Ook andere wetenswaardigheden zijn van harte welkom.

U kunt uw reaktie sturen naar:

j.wijdemans44@gmail.com , archivaris@heem kundekring-goirle.nl

De foto’s staan elke 2e woensdag van de maand in het Goirles Belang en ook op www.heemkundekring-goirle.nl waar u uw reactie ook kwijt kan.