Zaterdag 13 april van 10 tot 14 uur en zondag 14 april van 12 tot 16 uur is de Naturentuin gratis open als start van het tuinseizoen. Tegelijkertijd begint de week erop de Nationale bijentelling die speciaal draait om de wilde bijen en hommels. Daarom is er zondagmiddag een bijenspecialist aanwezig met uitleg over de verschillende wilde bijen. Bij een lekker zonnetje zal het zoemen in de vroegbloeiende kruipende planten en de fruitbomen.

Voor de tuinliefhebber die ook in eigen tuin het beste wil voor dieren en speciaal de insecten is er een ruime keus aan biologische bijenvriendelijke tuinplanten te koop. Voor insecten is het belangrijk dat er vanaf het vroege voorjaar tot de late herfst voedsel is. Een opeenvolgende bloei van planten is daarom gewenst. Omdat men ook rekening zal houden met de juiste standplaats zoals zon, schaduw en de diverse hoogtes is er in een ruim aanbod voorzien. Bezoekers nemen zelf eigen tas of doos mee.

De Naturentuin is een ecologische belevingstuin met vele leuke hoekjes en een grote biodiversiteit. Een tuin om inspiratie op te doen voor samenwerking met de natuur in eigen tuin. Er zijn veel waardplanten waarop insecten hun eitjes leggen en de rupsen kunnen eten. In het vroege voorjaar is mooi te zien en te horen hoe het tuinseizoen weer begint.

Meer informatie op www.naturentuingoirle.nl en www.nationalebijentelling.nl