Foto 106-927

Dit zijn de chauffeurs van Taxi Walsmits. Carolina van Lieshout (1) en Ad Koolen (10) hebben op deze foto gereageerd. Ad heeft ruim 12 jaar bij de Fa. Walsmits gewerkt. Volgens Carolina zou het idee om een taxibedrijf te beginnen door Piet en Fien Walsmits zijn ontstaan in 1973 tentijde van de autoloze zondag. Het bedrijf is in de jaren 10 van deze eeuw overgegaan naar de BBA. Deze foto is gemaakt doordat wij een nieuwe outfit hadden gekregen en als ik me goed herinner is de foto genomen door Nico de Beer. Hij stond volgens mij op een keukentrapje. Enkele namen zijn nog in de herinnering gebleven van Carolina en Ad.

1= Carolina van Lieshout; 2= Anneke Visser-Verhoeven; 3= Marion Konings; 4 t/m 7 onbekend; 8= Wil Clijsen; 9= John van de Wouw; 10= Ad Koolen; 11 en 12 onbekend; 13= Judith Coppens; 14= Ans Ketelaars; 15= Annet van Gils; 16= Piet Mallens; 17 t/m 19 onbekend; 20= Berry ?; 21= Marco Schouten; 22 onbekend; 23= Klaas Schrijver; 24= Koen Willems; 25= Ad Smolders; 26= Roel de Beer.

Carolina schrijft verder nog: Ik herken vele chauffeurs / collega’s en heb met sommige nog regelmatig contact . Nr. 25 bijvoorbeeld is Ad Smolders, van het vroegere taxibedrijf Smolders op de Tilburgseweg in Goirle en nu nog collega van mij. Ook nr. 14 is nog taxichauffeur, op dit moment bij van der Wou. De collega met nr. 9 is John van de Wouw, deze man heeft minder geluk gehad.

Want nadat hij jarenlang als chauffeur mensen met beperking heeft vervoert, is hij nu samen met zijn hulphond afhankelijk van taxivervoer. Wil Clijsen (8) was naast chauffeur ook centralist.

Ik heb een geweldige tijd gehad bij Walsmits. Alhoewel het bedrijf onder leiding viel van Ad Mallens, was Fien Walsmits toch ook een mater de familia wat mij betreft. Zo was er altijd volop eten op Nieuwjaarsdag voor de chauffeurs die dienst hadden. Broodjes, kaas, ham, gekookte eieren, hagelslag , het was er allemaal, verzorgd door Fien. Zij noemde ons destijds het paarse kabinet omdat wij op woensdagmiddag massaal aan de koffie zaten omdat er dan geen schoolvervoer was. Ik kijk in ieder geval terug op een fijne periode en ben trots dat ik vele jaren bij dit bedrijf mocht horen!

De heemkundige kring bedankt Carolina van Lieshout en Ad Koolen voor hun uitgebreide verhalen over Taxi Walsmits.

De nieuwe foto 106-913

Weer een foto van een Carnavalsprins met zijn gevolg. Mogelijk horen ze bij de ezeltjes, omdat links nog juist een ezelskop is te zien. Wanneer werd deze foto gemaakt en waar. En wie is deze prins en zijn raad van elf?

U kunt uw reaktie sturen naar:

j.wijdemans44@gmail.com

archivaris@heem kundekring-goirle.nl

De foto’s staan elke 2e woensdag van de maand in het Goirles Belang en staan ook op

www.heemkundekring-goirle.nl waar u uw reactie ook kwijt kan.