Tekst en fotografie Nico de Beer

Jongerensoos JOKO Riel

Rielenaar Bas van de Kamp organiseerde met veel passie ruim tien jaar talrijke activiteiten voor de Rielse jeugd. Zeven jaar deed hij dat als voorzitter van de jongerensoos JOKO. Maar recentelijk heeft hij de voorzittershamer, bij het Mariagrotje op het Riels Hoefke, overgedragen aan Ruud van Alphen. Die locatie was gekozen omdat de jongerensoos in samenwerking met de Diamantgroep “Groen XTRA” een prachtige beukenhaag heeft gesponsord. “Ik ben apetrots op onze jongeren; dat zij- mede door hun financiële bijdragen, dit goede doel aan het Dorpscollectief Riel hebben ondersteund”. liet de scheidende voorzitter we-ten.

Ook de nieuwe voorzitter Ruud van Alphen is het daar helemaal mee eens. Hij is erg ambitieus en wil graag voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, veel energie besteden aan het welslagen van hun populaire disco.

“De jaarlijkse happening; “Kerstboomverbranding” en de traditionele Sint Nicolaastocht door Riel moeten we met enthousiasme koesteren. Echter de organisatie van de Rielse Avondvierdaagse, die dinsdag 21 mei start en vrijdag 24 mei met een daverend slotfeest in de Leybron zal eindigen, zal naar verwachting weer absoluut een top-evenement worden, waar de Rielse kinderen steeds met heel veel plezier op terugkijken.

Immers de lach van een kind is voor jongerensoos JOKO goud waard”, benadrukt de nieuwe voorzitter Ruud van Alphen.