Ley River Bigband bestaat uit een twintigtal goede en enthousiaste muzikanten. Al een hele tijd waren zij op zoek naar een pianist om de bezetting aan te vullen op volle BigBand sterkte. Sinds een half jaar zijn ze heel blij met de komst van Jos Muller op piano.

Jos is geboren en getogen in Rotterdam maar woont al meer dan de helft van zijn leven in Tilburg. Hij heeft kerkorgel en piano geleerd op de muziekschool in Rotterdam en speelde al op jonge leeftijd met piano in de BigBand van de Rotterdamse muziekschool.

Inmiddels speelt hij al 42 jaar in een Joodse band: 'Carmeltrio of duo of quintet', in een coverband in Breda: 'The Roomies' en een band in Friesland: 'Weekendbubble' welke eigen muziek maakt. Hij begeleidt daarnaast twee popkoren in Tilburg: 'Akoort en Blended Collective'. Onlangs schitterde hij nog als zanger in de muziektheaterproductie: 'Hier adem ik vrij' en nu ook nog aangesloten als pianist bij de Ley River BigBand in Goirle.

In het dagelijks leven is Jos werkzaam als docent aan het MBO de Rooi Pannen en ROC Mondriaan.

Op zondag 26 mei om 14:30 uur is de LeyRiver BigBand onder de bezielende leiding van Jan Hermans te beluisteren bij het Klooster van Nieuwkerk met deze ervaren pianist Jos Muller.