Tekst: Norbert de Vries

Fotografie: Pix4Profs

Ina moest vlug door naar Den Haag

Soms kun je twee onnozele, onbeduidende feiten met elkaar verbinden, en dan worden die twee ineens saillant en veelzeggend. Zo werd er zowel in 2016, bij het werkbezoek van de heer Van de Donk, als vorige week, bij het ambtsbezoek van mevrouw Adema, bij het gemeentehuis een opvallende sportwagen gesignaleerd. In 2016 was ie zwart, vorige week was ie rood. De verbindende lijn tussen deze feiten wordt gevormd door de sturende handen van het hoofd van het Kabinet van de Commissaris van de Koning, de heer Smit. Een ambtenaar met een sportwagen… tja, de tijden veranderen. De grijze, stilletjes en – ik houd niet van die clichés over ambtenaren, maar toch - traagjes op de achtergrond opererende ambtenaar van vroeger is tegenwoordig vaak flamboyant, fleurig en kleurig. En wrooom!

Ter zake

Het bezoek van Ina Adema verliep in een hoog tempo. Gesprek met de fractievoorzitters (zie de foto: allemaal lachende gezichten). De politieke spanningen van vorig jaar zijn weggeëbd. De raadsleden kunnen weer door één deur. De onderlinge schermutselingen hebben lang geduurd (ondertoontje Ina: té lang), maar alles is weer koek en ei, en dikke mik. Inhoudelijk: er is gesproken over bestuurlijke weerbaarheid, over arbeidsmigranten en (tip van Ina) het openbaar vervoer. (Binnenkort wordt het ov in Brabant weer aanbesteed en de gemeenten doen er goed aan hun wensen dienaangaande kenbaar te maken).

Bezoek aan Sterk Huis: indrukwekkend! Alle lof voor de speciale aanpak die daar ontwikkeld is. Passie en gedrevenheid maken het verschil.

Bezoek aan Dorpscollectief Riel: wederom superlatieven. Wat een fantastisch collectief! De kracht van de samenleving! Die gedrevenheid! (is ie weer) En Ina refereert nog even aan het onderzoek waaruit blijkt welk een bovenste-beste gemeente Goirle is: zowel op provinciaal als landelijk niveau zijn inwoners van de gemeente Goirle het meest tevreden, blijkt uit het jaarlijkse buurtonderzoek van Nextdoor - het platform dat buren met elkaar verbindt - en de Vrije Universiteit Amsterdam.

‘Er samen voor elkaar zijn. De samenhang in Goirle en Riel spat er van af!’, zegt een enthousiaste Ina.

Lees het volledige verslag a.s. woensdag in Goirles Belang.