Er zit muziek in Goirle en niet alleen tijdens het MidZomer Festival, dit jaar op 14 en 15 juni. Ook de sponsors van het gratis muziekfestival op het Kloosterplein onderschrijven dat. Vooral Floor Appels van Appels Makelaardij en Annemarie Paulusse van restaurant Renzo. “Laat ik voorop stellen: we geven om het dorp, daarom ook onze betrokkenheid bij het festival”, zegt Floor Appels van het makelaarskantoor, dat sinds 1933 is verankerd in Goirle. Steeds vaker ervaar ik dat de gemeente niet alleen in trek is om er te wonen maar dat het er ook enorm leeft. De kracht van Appels Makelaardij is het ‘in de huid kruipen van de klant’, en dat heeft enige affiniteit met het MidZomer Festival. Floor: “De organisatie vindt jaarlijks de juiste afstemming als het gaat over de muzieksmaak van de bezoekers. Ook wij nemen onze opdrachtgevers bij de hand en leiden hen naar een passende woonomgeving of vestigingsplaats.” Ze proeft dagelijks vanuit het hele land belangstelling, voor alle woonsegmenten in Goirle.

Over muziek gesproken, Annemarie Paulusse van Renzo is verknocht aan muziek. In haar restaurant zijn er met regelmaat muziekmiddagen/--avonden en dan neemt ze zelf het vocale voortouw. “Genieten van mooie gerechten met een mooi glas en muziek gaan in een perfecte harmonie samen.” Ook Annemarie proeft dat Goirle op vele fronten op de kaart staat. “Prima wonen en vertoeven”, spreekt ze uit eigen ervaring.

De organisatie van het MidZomer Festival Goirle is veel dankbaarheid verschuldigd aan zijn sponsors. Bovendien staat ook dit jaar ‘Goirle’ centraal in het programma. “Onze betrokkenheid met de gemeenschap wordt alleen maar groter”, zegt Femke Oerlemans, mede-voorzitter van het festival. Dit jaar hebben we vrijdag 14 juni ‘De Vrienden van Goirle Zingt’ met lokale artiesten en koren. Op zaterdag 15 juni draaien Goirlese discjockeys in de pauzes bij het optreden van de energieke coverband Royal Beat. Aanvang op beide dagen 20.00 uur en de entree is gratis. www.midzomerfestivalgoirle.nl