De Naturentuin, Nieuwkerk 2 in Goirle is op 1 en 2 juni van 13.00-17.00 uur gratis geopend als onderdeel van de Ecotuindagen van Velt. De Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren heeft dit weekend in België en Nederland meer dan 280 tuinen die open zijn. Dit alles om het samenwerken met de natuur in eigen huis en tuin te bevorderen. Men kan dit weekend mooie en inspirerende tuinenroutes uitstippelen.

Naturentuin, feest voor de zintuigen

De Naturentuin is ondertussen bij veel mensen in Goirle en Riel bekend. Een kleurrijke belevingstuin met veel bloemen, kruiden en allerlei leuke hoekjes en doorkijkjes. De tuin is rolstoeltoegankelijk. Biodiversiteit staat centraal er zijn meer dan 1100 wilde soorten vastgelegd. Er is een speurtocht voor de kinderen, verkoop van biologische planten en zelfgemaakte kaarten, terrasje met koffie, thee- en sap-uit-de-tuin en zelfgebakken koekjes. Op zondag ook demonstratie lepelsnijden en insectenuitleg.

Waar vindt u ons:

De Naturentuin op Nieuwkerk ligt aan de bosrand op de grens in een prachtige omgeving vlakbij fietsknooppunt 77 in Nieuwkerk, dus kom bij voorkeur op de fiets. Te voet bereikbaar vanaf de bushalte van lijn 450 bij de rotonde aan de Turnhoutse baan.

Meer informatie:

www.naturentuingoirle.nl

www.velt.nu/ecotuindagen