Studenten van de opleiding ruimtelijke vormgeving van de Rooi Pannen ontwerpen en maken prachtige meesterwerkjes die als decorstukken worden gebruikt voor de musical Robin Hood.

Voor het 2e jaar op rij kunnen we terugkijken op een zeer succesvolle samenwerking tussen opdrachtgever Paul Urbanus en designer van TAGO theater en de studenten van leerjaar 1 aan de opleiding Ruimtelijk Vormgever van De Rooi Pannen in Tilburg. Het Projectbureau van Vormgeving plaatst namelijk aanvragen van opdrachtgevers uit het bedrijfsleven in het onderwijs. Daarmee krijgen de studenten kans om met echte opdrachtgevers, budgetten en harde deadlines te werken.

Via het Projectbureau kwam ditmaal de aanvraag om decorstukken, met een knipoog van de Middeleeuwen naar de huidige tijd, voor de musical Robin Hood te ontwerpen en te realiseren. Tijdens de Kick-Off kregen de studenten een Masterclass podia-techniek in het Jan van Besouwhuis in Goirle van Paul Urbanus. Daarna begon de ontwerpfase met later in de week een klantgesprek met de opdrachtgever aan wie ze hun ontwerp gingen pitchen. Het was niet makkelijk om uit zoveel bijzondere ideeën een keuze te maken.

Na twee weken veel leren en hard werken was er een ook officiële oplevering aan een zeer enthousiaste opdrachtgever. De studenten zijn welkom tijdens een opvoering van de musical Robin Hood en mogen van de door hunzelf gemaakte prachtige decorstukken genieten, maar vooral ook trots zijn op hun bijdrage aan deze productie.

Robin Hood is te zien in het Jan van Besouwhuis van 30 mei tot en met 9 juni 2024.