Houd je van struinen over een markt, geniet je van een Frans vakantie sfeertje, wil je geïnspireerd worden voor je (nieuwe) hobby of je verwonderen wat voor moois er allemaal gemaakt wordt. Het kan allemaal op de kunstmarkt “Kreatief rondom de Kaai”, zondag 16 juni op het Dorpsplein in Riel.

16 juni bruist de 'Kreativiteit' op het Dorpsplein in Riel

Lokale kunstenaars

Deze creatieve markt met werken van lokale kunstenaars is een mooie opening van de vakantieperiode. De ongedwongen sfeer zoals je die in elk Frans dorp tegenkomt als je de Route du soleil hebt verlaten. Met 22 deelnemers heeft het een grote diversiteit en kun je er vast een “schat” ontdekken, die je mee naar huis wil nemen. Schatten zijn er in de vorm van schilderijen (aquarel, olieverf, acryl e.a), sieraden, fleece-, haak- en of breiwerk, keramiek, papierpoëzie, houtbewerking, kaarten, pegdolls, foto’s, steenhouwwerk en (gedichten) boekjes. De kunstenaars werken met veel passie en willen dit graag laten zien, enkele deelnemers kun je op de markt ook aan het werk zien.

Kindervermaak

Aan de kinderen is ook gedacht. Zij kunnen zich ook kunstenaar voelen terwijl zij zelf schilderen. Of met speelklei een kunstwerk maken. Met stoepkrijt maken zij de mooiste straatkunst en een ijsje maakt de pret compleet. Maar er is meer. Met een potje jeu de boules waan je jezelf in Frankrijk. Of daag iemand uit tot een spelletje schaak, hoe relaxed. Neus nog in de boekenkraam, voor €1 uitzoeken. Blader het boek gelijk even door op het terras met een kaasplankje of macarons erbij. Filosofeer met andere bezoekers over “wat is kunst”? Honger gekregen van al dat moois, neem een broodje hamburger of een uiensoepje.

Het bruist

Dit mooie evenement is ontstaan vanuit de bruisavond van de Leybron. Kaai Kreatief en de Leybron hebben hun krachten gebundeld om lokale kunstenaars een podium te geven. Daarnaast is de kreatieve markt een manier om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Dus zien we jullie op de kunstmarkt? Sta er niet van te kijken als je iemand ziet lopen met een alpinopet en een stokbrood. Franser kun je het niet krijgen in Riel!

Kreatief rondom de Kaai

Zondag 16 juni 11.00- 18.00 uur

Dorpsplein/ Leybron Riel