Oproep voor een expositie in september-oktober

Zoals de tekst in de kop van dit artikel, zo luidt een van de mooiste regels uit het Goirles Volkslied, geschreven door Wim van Boxtel (VABO). Inderdaad, Goirle (en Riel eveneens) heeft mooie plekjes. En die beschouwen we als ‘van ons’.

Schoone plekskes, schilderachtige plekken. Vele daarvan zijn ‘vastgelegd’, dat wil zeggen getekend of geschilderd, bijvoorbeeld door Willy van Rooij, of frater Paschalius. En zo zijn er nog vele anderen die in de loop der tijd allerlei fraais op doek of papier hebben vereeuwigd. Gelukkig maar, want helaas zijn sommige van die plekjes intussen verdwenen. Wat ons daarvan rest zijn herinneringen, en wellicht ook nog de beelden van die plekjes. Tekeningen, schilderijen, kortom kunstzinnige weergaven van de schoonheid van weleer.

De Stichting Erfgoed Goirle ‘De Vyer Heertganghen’, kortweg: het heem, wil komend najaar een tentoonstelling houden waar uw medewerking voor wordt gevraagd. Heeft u bijvoorbeeld een mooi schilderij waarop een schoon plekske in Goirle of Riel is weergegeven, meld het alstublieft aan ons.

Met uw medewerking kunnen we dan een tentoonstelling inrichten van al dat moois in onze dorpen.

De gegevens in het kort.

De tentoonstelling vindt plaats in de ruimten van het heemerf (schuur en potstal) van zaterdag 7 september tot en met zondag 13 oktober 2024.

We gaan uit van ongeveer 100 werken waarop mooie plekjes in Goirle en Riel te zien zijn, liefst van plekjes die inmiddels niet meer bestaan.

De werken die u aan ons uitleent, worden door ons verzekerd bij Donatus.

We zullen de werken die u uitleent vanaf medio augustus (na afspraak) bij u thuis ophalen.

Onze voorlopige werktitel van de expositie: zie de titel van dit stukje.

Als u thuis iets heeft voor deze expositie, laat dat ons dat dan even weten via de email:

secretariaat@heemkundekring-goirle.nl

met als onderwerp ‘expositie september’.