Pieter Mandemakers, leerkracht (groep 7) van basisschool De Regenboog in Goirle is genomineerd voor Leerkracht van het Jaar 2024! Natuurlijk is het team van De Regenboog supertrots op hun collega. Pieter is een betrouwbare, vakinhoudelijk sterke collega die zijn leerlingen goed in het vizier heeft. Hij zorgt voor een goede sfeer in zijn groep en doet elke dag zijn uiterste best om de leerlingen te laten groeien. Zowel in hun kennis & kunde als in hun zelfvertrouwen. Ook zijn leerlingen zijn blij met hun leerkracht. "Meneer Pieter is een toffe leerkracht die goed kan uitleggen, grapjes maakt en leuke activiteiten bedenkt die ook heel leerzaam zijn", aldus twee van zijn leerlingen.

Ambassadeur van het vak

Een Leraar van het Jaar is ambassadeur van het vak, enthousiast en bevlogen. Het is iemand die actief bijdraagt aan de ontwikkeling van goed onderwijs. Die iets bijzonders in de les doet en het beste uit de leerlingen haalt. En ook daarbuiten actief is, bijvoorbeeld in een onderwijsnetwerk. Iemand die van zich laat horen in een blog of artikel, of die startende collega’s begeleidt.

Tijdens de landelijke Dag van de Leraar op 5 oktober 2024 wordt de Leerkracht van het jaar bekendgemaakt. Deze dag - inclusief Leerkracht van het Jaar - zorgt ervoor dat het vak van Leerkracht opnieuw positief in de spotlights komt te staan. Ook draagt het bij aan onder meer de discussie over de kwaliteit van het onderwijs, werkdruk en financiële middelen.