Op zondag 9 juni verzamelden de leden zich al om 11.00 uur bij de thuisbasis Café Kerkzicht in Riel alwaar we grandioos worden ontvangen door gastheer en gastvrouw Franco en Ilse Lemans. Onder het genot van een kopje koffie en een stuk gebak wordt de spanning al goed voelbaar want het programma is buitengewoon goed geheim gehouden door de organisatoren. Wat hebben zij voor dit zeer gemêleerd publiek in petto. De Torenspelers is een gezelschap biljarters van dertigers tot tachtigers die wekelijks op vrijdag een fanatieke competitie afwerken in het biljartspel Libre.

Eerst worden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Ruud Klaasen en wedstrijdleider Frank de Bruijn, beide 25+ jaar lid, ontvangen als eerste uit handen van voorzitter Ad Timmermans een prachtige bos bloemen en een oorkonde. Hierna ontvangt de onlangs gestopte Frie van Eijck na 45 jaar en Rinus Leijten 50 jaar hetzelfde kleinood. Als laatsten worden de 2 medeoprichters Jan Jansen en Fransje Lemans gehuldigd. Beide zijn dus al 60 jaar verbonden aan deze fantastische biljartvereniging. Nogmaals Van Harte Gefeliciteerd met deze uitzonderlijke prestatie en we hopen nog vele jaren te kunnen genieten van deze twee gezellige biljarters.

Rond 12 uur vertrok het gezelschap per huifkar naar uitspanning De Lodge in Gilze. De Lodge is een geweldige evenementen locatie met een Oase met kamelen , Westernstadje Falls City met een saloon, smid en sheriffs office én een Jungle met watervallen. Hier worden de biljarter en hun aanhang vermaakt met spijkerslaan, spijkerbroekhangen, hoefijzer werpen en een heuse schietbaan. Maar allereerst nuttigen we een uitbundige lunch.

Hierna gaan we het zonovergoten terras opzoeken waar we worden opgeluisterd door een troubadour die vooral de ouderen onder ons geweldig vermaken met liederen uit de oude doos. Op het einde van de middag wordt nog getrakteerd op een overdadige BBQ. en als dan de buikjes rond zijn en de gezelligheid steeds verder oploopt vertrekken we per huifkar weer terug naar Café Kerkzicht.

Rond 20:00 uur arriveren we dan weer in Riel waar deze prachtige dag nog eens grondig wordt doorgenomen en de laatste afzakkertjes door de kelen glijden. Voordat iedereen huiswaarts gaat ontvangen zij alleen nog een coole, door Dirk vervaardigde, oorkonde ter herinnering aan dit jubileum.

Een memorabele dag! Organisatoren Bedankt hiervoor!