Terwijl een barista de lekkerste cappuccino’s maakte voor bewoners en bezoekers van de feestelijke bijeenkomst bij Guldenakker, klonk er prachtige fluitmuziek op het Guldenplein. Donderdag 6 juni was het zover: het Guldenplein werd feestelijk geopend! Mevrouw Annemiek van Puijenbroek knipte enthousiast het gouden lint door dat gespannen was tussen de ballonnenboog.

Het Guldenplein is voortgekomen uit een leegloop van de traditionele huiskamers en het kunnen opvangen van een beperkt aantal cliënten voor een mooie dagbeleving. Hierop zijn medewerkers na gaan denken hoe we dit naar de toekomst toe anders konden doen. Met als doel zoveel als mogelijk eigen regie te stimuleren, clientgericht aanbieden van activiteiten en aanbod voor een grotere groep. En dat niet alleen voor bewoners van Guldenakker maar ook voor bewoners uit de wijk zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Hiertoe kwamen we uiteindelijk tot het concept, de weekbeleving. Om dit goed te kunnen implementeren hadden we aanpassingen nodig in bestaande ruimtes. Vol enthousiasme en passie is dit opgepakt door medewerkers en vrijwilligers. Zo is het Guldenplein ontstaan.

Met een hele nieuwe frisse ‘look en feel’ die grotendeels mogelijk is gemaakt door verschillende sponsoren, is het een prachtige ontmoetingsplek geworden voor bewoners, hun netwerk en familie. En natuurlijk ook voor bezoekers uit de wijk.

Elke dag wordt er volop bewogen op het Guldenplein en sinds kort wordt er ook gedanst. Dat is een mooie ontwikkeling; het plein gaat meer en meer leven. Alle ingrediënten zijn hiervoor nu aanwezig: fijn meubilair, een mooie vloer, sfeervolle lampen en instelbaar licht.

Op het vernieuwde Guldenplein kunnen mensen met elkaar afspreken om een kaartje te leggen of te dammen. Of wat te kletsen met een kopje koffie van de geplaatste bar die op momenten bediend gaat worden door een vrijwillige gastheer of gastvrouw. Nu het Guldenplein een fijne plek is om te verblijven, ontstaan er weer meer mogelijkheden om dingen te ondernemen of om simpelweg te “zijn”.

Kasten gevuld met spelletjes en boeken nodigen uit om samen te spelen, te kletsen en leuke herinneringen te maken. Ook dit past naadloos in de beweging die Guldenakker gemaakt heeft van dagbesteding naar weekbeleving. Kom gerust eens een kijkje nemen. Dan kunt u meteen de expositie van Fien Rokven, tot voor kort vrijwilliger van Guldenakker, bekijken.

Nogmaals dank aan onze sponsoren: de Annetje van Puijenbroekstichting, Cleerdin, VanHully, Remy tuincentrum, Leystromen, Hans Paulissen, Hobbysoos Goirle, de Rabobank, Donders meubel en muzikanten Natascha en Hans.