Het MidZomer Festival in Goirle ondergaat jaarlijks kwaliteitsimpulsen en verfijningen. Op vrijdag 14 juni wordt er gezongen onder de nieuwe naam ‘De Vrienden van Goirle Zingt Live’. Op zaterdag 15 juni krijgen de energieke coverband Royal Beat en twee Goirlese deejays een podium. Aanvang op beide dagen 20.00 uur.

“We blijven zoeken naar verbetering om het evenement nog aansprekender op de kaart te zetten. Met de professionele inbreng van zingende Goirlenaren geven we ‘De Vrienden van Goirle Zingt Live’ (voorheen Goirle Zingt) een nog meer Goirles karakter”, zegt bestuurslid Femke Oerlemans. Jo Hoogendoorn, Frank Smeekens, de zangers van coverband That’s Live en Vèrrèkkes Blauw dragen daar met de koren Popkoor Zo, De Vrolijke Noot en Vocal Sound zorg voor de Goirlese inbreng. Ook coverband Blast! ondersteunt het meezingen door het publiek e en sluit het programma op vrijdagavond swingend af. Medebestuurslid Willem de Volder stipt nog een verfijning aan: “Vanuit milieuoogpunt zijn er minder gratis liedjesboekjes. Bezoekers kunnen de teksten door middel van het downloaden van een QR-code, die op het plein volop zichtbaar is, op hun telefoon meelezen/-zingen.”

Het programma wordt gepresenteerd door Bart Melis en heeft vooral op vrijdag een zomers karakter.

Zaterdag 15 juni

Dan staan coverban Royal Beat en de Goirlese deejays Berry Vangangelt en Mark de Man op het podium. “Vanzelfsprekend hebben bestuursleden de band gezien. Kwaliteit van stem tot instrument”, zegt Oerlemans, die zangeres in coverband Blast! is. “We hebben met diverse mensen de band bekeken, onder meer op de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, en vertrouwen er op dat die uitstekend past in het karakter van het zaterdagprogramma van het MidZomer Festival Goirle.” Royal Beat omschrijft zich als ‘ultieme party band’. Zangeres Annemieke Vendelmans en zanger/rapper Sonny Wilson en hun bandleden staan er borg voor.

Het MidZomer Festival Goirle dankt het jarenlange bestaan aan de inbreng van een groot deel van de Goirlese middenstand en tal van bedrijven uit Goirle en de regio. “Het blijft een enorme uitdaging om het festival in deze vorm steeds een aansprekend gezicht te geven. Zonder die inbreng zou het niet mogelijk zijn om steeds een kwalitatief hoogwaardig programma gratis te brengen”, weet Oerlemans uit ervaring.

www.midzomerfestivalgoirle.nl

MidZomer Festival

Kloosterplein Goirle

Vrijdag 14 juni:

De Vrienden van Goirle Zingt Live met Jo Hoogendoorn, Frank Smeekens, de zangers van coverband That’s Live, Vèrrèkkes Blauw, de koren Popkoor Zo, De Vrolijke Noot en Vocal Sound en coverband Blast! Presentatie Bart Melis. Aanvang 20.00 uur.

Zaterdag 15 juni:

Coverband Royal Beat, deejays Berry Vangangelt en Mark de Man. Aanvang 20.00 uur.