4-tal wedstrijden paarden en pony’s in Nuenen

Op 9 juni zijn maar liefst twee viertal teams van RSV St. Antonius naar Nuenen gekomen om mee te doen aan de viertallen kür op muziek en klassiek competitie.

In de ochtend beet het paarden viertal ’fo(u)r Real’ de spits af. Dit team bestaat uit Tessa de Groot met leen-paard Erindo, Nora van Dongen met haar paard Evita, Wendy Hoezen met haar pony Amaretto en Jill Hoezen met haar paard O’niro.

Zij startten de dag met het rijden van de klassieke viertal proef, onder leiding van commandante Danielle Visser. Ondanks dat het team nog niet zo lang samen is én de paarden nog wel wat last hadden van spanning soms, werd dit goed opgelost. De proef kon dan ook nog wel wat strakker, maar desalniettemin leverde dit al mooi 64% op. Daarna mochten ze nog een keer aan start komen voor de kür op muziek. Hierbij reden ze een zelfbedachte proef (uit het hoofd) op de muziek van de “Greatest Showman”. Ze lieten een mooie proef zien die goed was voor 65%.

In de middag was het de beurt aan de pony amazones; team Dancing Queens. Dit team heeft sinds kort een nieuwe amazone ter versterking, Suus van den Brekel. Deze veelzijdige jonge amazone (11 jaar. Kwam direct uit spring wedstrijd naar de viertal wedstrijd) heeft samen met de andere meiden (Maud van Kempen, Maud van den Brekel en Luna Kastelijn en commandante Tessa de Groot) een hele nette prestatie neergezet. Zowel in de klassieke proef als de kür op muziek, uiteraard op de gezellig ABBA muziek, werd er goed gereden zonder grote fouten. Zeker voor de korte tijd dat ze samen aan het trainen zijn. Dit leverde ze niet één, maar twee 1e plaatsen op! Met 67.7% voor de klassieke proef én 69.4% voor de kür op muziek. De meiden kregen naast een mooie strik ook een lekkere slagroomtaart waar uiteraard direct van gesmuld werd samen met ouders en supporters!

Het was weer een hele gezellige team dag voor de leden van RSV St. Antonius. Tevens was dit voor beide teams ook een voorbereiding op de Brabantse Kampioenschappen die worden gehouden op 30 juni in Heeswijk-Dinther. Alvast heel veel succes meiden!