Misschien hebben ze ook bij Uw ouders of grootouders in de kamer gehangen, de portretten van opa en oma, of misschien wel van de opa en oma van Uw ouders. Tijden veranderen en dat soort portretten zijn bijna niet meer in de huiskamers te vinden.

Toch moeten er nog vele zijn. Zo ok in onze verzameling waar diverse van dit soort portretten te vinden zijn. Portretten die in het begin van de 20e of eind van de 19e eeuw gemaakt zijn. Opa en oma vereeuwigd, strak voor zich uit kijken omdat ze wel een paar seconden stil moesten blijven zitten en er dus geen glimlach zo lang vol te houden was.

Bij ons portretten uit de familie van Beurden, van Puijenbroek, Van Zantvoort, de Brouwer, van de Lisdonk, Tra en Willemse om er maar een paar te noemen. Ze zijn allemaal uit het depot gehaald, ingelijst als dat niet het geval was en opgehangen in de potstal. Daar hangen ze op Uw bezoek te wachten. Ze blijven daar hangen minimaal tot de zomervakantie en misschien wel tot eind augustus. Daarna moeten ze plaats maken voor onze tentoonstelling “Schoone plekskes in Gool” waarover we U al eerder berichtten.

Hebt U nog schilderijen of aquarellen die een herkenbaar stukje Goirle van toen laten zien dan zouden wij dat graag in onze tentoonstelling opnemen. Schilderijen of aquarellen van kunstenaars uit Goirle of daarbuiten, amateur of professioneel, dat maakt niet uit. Als U het nog niet gedaan hebt en U hebt er een of meer hangen, laat het dan aub. even weten op

conservator@heermkundekring-goirle.nl

zodat we contact met U op kunnen nemen. Maar voorlopig dus tot op de tentoonstelling over de opa’s en oma’s van toen.

Tot ziens op de eerste of derde zondagmiddag in ons museum aan de Nieuwe Rielseweg 41.

Stichting Erfgoed Goirle ”De Vyer Heertganghen”