Sommige kinderen en jongeren hebben extra ondersteuning nodig bij leren en opgroeien. Maar net als alle andere kinderen en jongeren hebben zij een droom, unieke talenten en verdraaid veel zin om hun plek in de maatschappij te vinden. Bevlogen professionals in het gespecialiseerd onderwijs helpen hen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Negen scholen in Tilburg en Goirle werken samen onder de naam Biezonderwijs. In totaal staan hier elke dag 600 professionals klaar voor zo’n 2.000 leerlingen met speciaal basis onderwijs (sbo), speciaal onderwijs (so), voortgezet speciaal onderwijs (vso) en praktijkonderwijs. Schoolteams zien kansen, benutten mogelijkheden en werken samen met elkaar én de wereld om hen heen om deze leerlingen wendbaar en weerbaar te maken in de toekomst.

Zij geven meer dan les. En met succes: elk jaar zwaaien ze met trots een groep leerlingen uit die hun weg vinden naar een vervolgopleiding, dagbesteding of arbeid. In deze krant geven we graag een podium aan de talenten van dit jaar. Sommige leerlingen krijgen hun uitslag pas in juli, dan verdienen zij diezelfde aandacht.

Medewerkers bij Biezonderwijs hebben elk hun eigen redenen om te kiezen voor het werken in het gespecialiseerd onderwijs. Op één punt zijn ze allemaal verbonden: ze willen een verschil maken voor kwetsbare kinderen en jongeren. Daarom zetten zij zich elke dag weer in om deze leerlingen te laten worden wie ze ten diepste al zijn.

Wil jij ook echt iets betekenen voor onze leerlingen en beschik je over de juiste kwaliteiten?

Kijk op eens op:  www.biezonderwijs.nl/vacatures