Stoppende stichting ondersteunt nieuwe start met overdracht en startkapitaal.

Een nieuwe stichting organiseert vanaf 2025 de Wandel4Daagse in Goirle. De bestuursleden van de stoppende stichting dragen kennis, ervaring en resterende financiën over. De gemeente Goirle is blij met het nieuwe initiatief dat zo een goede start kan maken zodat Goirle een Wandel4Daagse behoudt.

Gesprek

Op dinsdag 18 juni spraken burgemeester Mark van Stappershoef en wethouder Peter van Dijk (Evenementen) met bestuursleden van de Stichting Vierdaagse Goirle. Deze stichting houdt op te bestaan. In het constructieve gesprek werd teruggeblikt op de organisatie van de Wandel4Daagse in de afgelopen periode en de samenwerking tussen de stichting en de gemeente. Ook werd het nieuwe initiatief besproken. De Stichting Vierdaagse Goirle organiseerde de Wandel4Daagse 19 jaar lang. De meeste bestuursleden zijn nog langer betrokken bij het evenement dat in totaal al 46 jaar wordt gehouden. De gemeente en de nieuwe stichting kunnen leren van de ervaring van Stichting Vierdaagse Goirle. Burgemeester Van Stappershoef maakte ook van de gelegenheid gebruik om de bestuursleden nogmaals te bedanken voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid.

Nieuw initiatief

Na het bericht over het stoppen van de Stichting Vierdaagse Goirle namen Bart Aerts, Emiel van Erven, Arjan Aerts en Denis van Osch het initiatief om het evenement vanaf 2025 te organiseren. Bart Aerts: “Zo’n mooi evenement mag niet verloren gaan. Wij zijn blij en trots dat het oude bestuur alle medewerking gaat verlenen. Dit geeft het vertrouwen dat we de vrijwilligers en deelnemers aan ons kunnen binden en we er samen een succes van kunnen maken. We hebben nog wat stappen te zetten maar beginnen bij het begin.”

Voorzitter Hans van Dun van de Stichting Vierdaagse Goirle: “Het is fijn dat er initiatiefnemers zijn opgestaan die de kar willen gaan trekken. We wensen hen veel succes. We willen hen graag vooruit helpen met ideeën en een goede overdracht. We hebben ook besloten om een startkapitaal mee te geven zodat er een financiële basis is voor een goede start.”

Burgemeester Mark van Stappershoef: “Ik ben blij dat er volgend jaar weer een Wandel4Daagse is in Goirle. Het is een mooi evenement waar jaarlijks veel inwoners van jong tot oud van genieten. Ik heb veel waardering voor het bestuur en de vrijwilligers die hier jarenlang de schouders onder zetten. Het is heel fijn dat zij de nieuwe stichting een goede start gunnen en hun kennis en ervaring gaan delen met de nieuwe initiatiefnemers.”