In Goirle hebben we “Goolse geheimen” en er zijn diverse wandelroutes door ons dorp. Voor de één is zo’n route van 4,5 km te kort en voor de ander veel te lang. Dit was het begin van een uitnodiging aan de deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem.

Zonnebloem Goirle op pad

Misschien zag u ons lopen op maandag 1 juli. We verzamelden in de Fraterstuin. Sommigen waren daar nog nooit geweest. Daarna liepen we, een groep van zo’n 30 mensen, naar d’n Ballefrutter voor het Jan van Besouw. Hier uitleg van Jeanne van Midde.

Door het nieuwe parkje, waar basisschool de Wildert stond, langs het gebouw van Mainframe richting de St Janskerk. Onderweg beelden en gedenkstenen.

En uitkijken waar we reden, liepen en de wegen overstaken, want dat gaat echt niet overal even gemakkelijk met rolstoelen, rollators en scootmobielen.

We wandelden een stukje door de nieuwe wijk bij van Besouw en streken neer op het terras bij Kostelijk. Daar genoten we niet alleen van ons bestelde drankje, maar ook van een frikadelletje, waarop we werden getrakteerd.

We wandelden langs molen De Visscher naar de kermis en voor de oliebollenkraam hielden we halt en aten een heerlijke oliebol.

Dit was het eindpunt van onze route. 2 kilometer gewandeld en een heerlijke middag gehad samen.