Op 3 juli werd bij Spel en Boek de zomervakantie ingeleid met een Voorlees- en zomerfeest. Sinds januari wordt in Goirle 'Spel en Boek' georganiseerd in samenwerking met het Taalhuis Goirle en het Dorpsteam. Er wordt voorgelezen en kinderen doen spelletjes met hun (groot)ouders. Spel en Boek is elke week op woensdagochtend van 10.00 tot 10.30 uur in de bibliotheek.

Elke week komen kinderen met hun (groot)ouders naar de bibliotheek voor Spel en Boek. Kinderen leren spelenderwijs de taal en (groot)ouders ontmoeten elkaar. Het Refugee Team helpt bij het vertalen van de boekjes, zodat ook thuis voor- en meegelezen kan worden. Na afloop is er koffie en thee en tijd voor een praatje.

Voorlees- en zomerfeest

Deze week was er een Voorlees- en zomerfeest voor de zomervakantie. Het boekje ‘Stekel in de zomer’ werd (voor de eerste keer) tweetalig voorgelezen in Tigrynia en Nederlands. Kinderen konden een zomercadeautje grabbelen uit de grabbelton en een heus zomerplaatje (tattoo) plakken op armen of benen. Spel en Boek gaat nu met vakantie en is er weer op 21 augustus om 10.00 uur. Wees welkom met jouw (klein)kind, inlopen kan altijd.