Nederland U12 Baseball plaatst zich voor het WK van 2025 in Taiwan

Werd onze plaatsgenoot Tijn Delemarre vorig jaar al geselecteerd om met het Nederlands Team onder 12 Jaar afgevaardigd te worden naar het Europees Kampioenschap Baseball, ook dit dit jaar slaagde hij daarin. Het Nederlands Team kwam in Paderborn Duitsland in actie met zeven andere landen die zich hadden weten te kwalificeren.

Nederland veroverde voor de tweede opeenvolgende keer de zilveren medaille. In de halve finale werd van de grote favoriet Tsjechië gewonnen waarmee de doelstelling van het team, deelname aan het WK van 2025 in Taiwan behaald werd. Dat de finale tegen Duitsland verloren werd was jammer maar van ondergeschikt belang.

Omdat Tijn net als alle andere Nederlandse spelers volgend jaar inmiddels 13 jaar zal zijn mag Tijn in 2025 niet naar Taiwan.

Hij hoopt dan om voor Nederland onder 15 op het EK uit te mogen komen.

Beste pitcher van het toernooi

Evenals vorig jaar in Frankrijk werd Delemarre tot de beste pitcher van het toernooi uitgeroepen. Tegen Tsjechië speelde Tijn zijn beste wedstrijd. De slagmensen van Tsjechië kregen geen vat op de gevarieerde en keiharde pitches van Tijn Delemarre. Delemarre slaagde erin om de Tsjechen van scoren af te houden. Omdat het Nederlands Team de bal driemaal het stadion uitsloeg werd de 3-0 eindstand en een finaleplaats een feit.

Droom van Tijn

De droom van Tijn is om in de Verenigde Staten professional te worden in de MLB. Deze weg is nog lang maar, maar enkele mooie tussendoelen zijn alvast behaald. Met twee zilveren medailles met de nationale ploeg op een EK en tweemaal uitverkiezing tot beste pitcher van het EK heeft Tijn zich op de radar gespeeld bij talentscouts

Tijn Delemarre en zijn sport

Tijn Delemarre heeft OBS De Bongerd in Goirle onlangs afgerond. In augustus gaat hij naar het Willem II-college in Tilburg waar hij in de topsportklas terecht komt. Tijn heeft twee jaar in Bussum bij de pupillen van HCAW gespeeld. HCAW is een topclub in Nederland. Inmiddels is Tijn startend werper bij de aspiranten (U14) van Unicorns in Rotterdam. Unicorns heeft één van de vier opleidingen in Nederland waar de top van baseballend Nederland wordt opgeleid. Vanuit deze selecte groep proberen en hopen veel spelers een studiebeurs te veroveren voor een universiteit in de Verenigde Staten. De topsportklas van het Willem II gaat Tijn helpen bij het afstemmen van de studie, sport en het vele reizen. Van ’s-ochtends zeven tot ’s-avonds acht uur is een behoorlijke belasting. Nauwkeurige monitoring en gezond eten zijn daarbij heel belangrijk.

Henk Renders